[O1] Nie zawsze działający klakson
Zwiń
X
-
[O1] Nie zawsze działający klakson
Witam wszystkich Ocepków,
w mojej kochanej Occi soś się zaczeło dziać niedobrego z klaksonem.
Kiedy kierownicę ustawię na prosto i nacisnę oczywiście klakson to wtedy słyszę głuchą ciszę, natomiast jak obrócę kierownicą w prawo lub w lewo to "czasami" klakson zadziała.
i teraz mam pytanie - co z tym fantem zrobić ?Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
-
-
nosferatus, tam jest taki pierścień ślizgowy, może to on? Albo przewód taśmowy. Tak czy owak musisz to rozebrać tylko uważaj na poduchę :chytry Mój ojciec, jak miał dużego fiata to miał lepszy numer bo jak skręcał kierownicą w prawo (np na skrzyżowaniu) to mu klakson tak leciutko popiskiwał kilkanaście razy i ludzie na przejściu pukali się po głowie. Sorry za OT. Poszukaj zdjęć z demontażu kierownicy. Coś powinno być.Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
dokładnie to co napisałeś - elektryk mi powiedział,że pierścień był lekko wytarty i nie stykłał.na ile to jest prawdą to tylko on wie.Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
tomwawa, trzeba zaglądnąć do środka tak jak napisałem wyżej. Ale zanim rozbierzesz kierownicę spróbuj podłączyć klakson pod 12V. Okaże się czy już "zdycha". Na samym klaksonie powinna być śruba do regulacji "pierdzenia" to też sprawdź jak słabo będzie działać. Powinieneś dać sobie radę, TYLKO UWAŻAJ NA PODUCHĘ!!! Poszukaj na forum co zrobić, żeby rozebrać kierownicę. Nie trzeba jej ściągać, wystarczy zdjąć dekiel. Powodzenia. 8)Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
Komentarz